Πιστεύετε ότι θα αποσυρθεί ο νόμος περί διαγραφής φοιτητών;
Πιστεύετε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η λογική;
Δεν μπορώ να καταλάβω ποια διάνοια αποφάσισε ότι το Φυσικό πρέπει να έχει την ίδια μοίρα με το Παιδαγωγικό π.χ.
Πώς είναι δυνατόν να θέτεις το ίδιο χρονικό περιθώριο, σε δύο σχολές με τόσο δραματική διαφορά δυσκολίας;
Ναι ναι, ξέρω, δεν κάνουν όλοι για σπουδές, άμα δεν περνάς μαθήματα σημαίνει δεν κάνεις για φυσικός, κτλ κτλ. Συνήθως το λένε άτομα που δεν έχουν πατήσει πόδι σε τέτοια σχολή και δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργούν τα πράγματα.
Και ναι, είναι αλήθεια πως οι εργαζόμενοι ή όσοι έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας μπορούν να κάνουν αίτηση για μερική φοίτηση ή αναστολή σπουδών. Η αναστολή σπουδών έχει μέγιστη διάρκεια 2 χρόνια. Η μερική φοίτηση 4 χρόνια (δηλαδή 4 που μετράνε ως μισά).
Γυρνώντας πίσω στο ανωτέρω παράδειγμα, το Φυσικό έχει ΜΕΣΟ χρόνο αποφοίτησης 8 χρόνια. Εάν ένας φοιτητής κάνει αναστολή σπουδών για 2 χρόνια, αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να βγάλει τη σχολή σε (4+2)+2 = 8 χρόνια το ΠΟΛΥ. Στα 2 της αναστολής μην μπορώντας να δώσει καθόλου εξετάσεις.
Μετά διαγράφεται, ακόμα και αν του μένει μόλις 1 (ένα) μάθημα για πτυχίο. Συγχαρητήρια.
Υ.γ. Ακούω πολλούς που φέρνουν σαν αντιπαράδειγμα το σύστημα της Γερμανίας, στο οποίο μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες στο ίδιο μάθημα διαγράφεσαι από τη σχολή. Όχι ότι το βρίσκω λογικό, αλλά ας πούμε ότι είναι.
Αυτό που επίτηδες αφήνουν απέξω, είναι ότι στη Γερμανία δεν έχεις συγκεκριμένο χρονικό σημείο που σου επιβάλλεται να δώσεις την εξέταση. Γνωρίζω άτομο που τελείωσε Ψυχολογία στα 8 χρόνια στην Γερμανία. Υπόψιν ότι το προπτυχιακό στη Γερμανία είναι μόνο 3 έτη.